Dezvoltatorul imobiliar One United Properties şi-a majorat capitalul până la 70 mil. euro, evaluarea companiei ajungând la 450 mil. euro; În 2019, compania a avut un profit brut de 242 mil. lei, acordând dividende de 41 mil. lei

Autor: Cristina Bellu 02.11.2020

One United Properties, dezvoltatorul controlat de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, anunţă o creştere de capital de până la 70 de milioane de euro, evaluarea companiei ajungând la 450 mil. euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii One United Properties.

„Noua structură de capital a companiei ne permite consolidarea proiectelor de dezvoltare imobiliară şi accelerarea creşterii. Pe baza sa, vom putea ajunge cu capitalul social până la 100 de milioane de euro şi la capitaluri proprii de peste 200 de milioane de euro”, spune Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties.

Compania a raportat anul trecut un profit brut consolidat  de 242,8 milioane lei şi dividende brute aferente anului 2019 de 41 milioane lei. Pe prima jumătate a anului 2020, managementul companiei a aprobat dividende brute de 24,5 milioane lei.

One United Properties are, începând cu anul acesta, şi doi noi administratori în Consiliul de administraţie, respectiv Marius Diaconu, fondator şi CEO al companiei Altius, jucător în domeniul medicinei veterinare, dar şi un investitor activ cu o experienţă de peste 20 de ani în domenii precum piaţa imobiliară, IT, agricultură, entertainment, atât în Europa, cât şi în Asia şi Statele Unit şi pe Claudio Cisullo, antreprenor în serie şi investitor, fondator şi Preşedinte al CC TrustGroup AG, business de familie din Elveţia, implicat în investiţii, creştere şi administrare de companii încă din 1997, cu un portofoliu actual de 14 companii şi participaţii în capitaluri proprii în domenii precum biotehnologie, mărfuri, timp liber, produse farmaceutice, sectoare de servicii profesionale, proprietate şi tehnologie.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti.  Cu o valoare pe piaţă de peste 1,1 miliarde euro, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unităţi rezidenţiale exclusiviste şi spaţii de birouri clasa A plus.

Printre proiectele aflate în lucru se numără One Tower, parte din ansamblu One Floreasca City, complexul rezidenţial One Verdi Park şi One Cotroceni Park.