Modelul francez, replicat în România: cinci cooperative legumicole cu peste 300 de membri şi 3.500 ha au intrat sub umbrela Ţara Mea, cea mai mare cooperativă din România. Florin Burculescu, preşedinte: „Încercăm să facem un proiect naţional şi să livrăm pentru toate reţelele din comerţul modern. Provocarea este să îi învăţăm pe fermieri să livreze centralizat.“

Autor: Florentina Niţu 07.11.2020

Cooperativa agricolă integrată Ţara Mea cu sediul în Vaslui, cea mai mare din România după cifra de afaceri şi numărul de membri, a preluat acti­­vitatea de centralizare, stocare şi livrare de la cinci cooperative agricole din prin­ci­palele bazine legumicole din ţară, din judeţele Dâmboviţa, Olt, Ilfov şi Hunedoara.

Acestea produc legume în câmp şi în solarii pe o suprafaţă de 3.500 de hectare şi vor livra lunar către Ţara Mea circa 15.000 tone de produse.

„Ne bucurăm să integrăm în Ţara mea bazinele legumicole din Lunguleţu (Dâmboviţa), Izbiceni (Olt), Vidra (Ilfov) şi din judeţul Hunedoara. Împreună, cooperativele au peste 300 de membri din judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. (...) Încercăm să facem un proiect naţional şi să livrăm pentru toate key accounturile (reţelele mari din comerţul modern - n.red.). Provocarea noastră anul acesta este să îi învăţăm pe fermieri să livreze centralizat“, a spus Florin Burculescu, preşedintele cooperativei Ţara Mea, în cadrul unei întâlniri informale cu presa.