Producătorul seminţelor Elmas a vândut bonduri de 4 mil. lei, la o dobândă de 9% pe an şi maturitate de 3 ani. BRK Financial Group, ales intermediar

Autor: Tibi Oprea 03.11.2020

Compania Golden Foods Snacks, care produce, ambalează şi dis­tribuie seminţe de floarea-soarelui, arahide, alune sub brandul Elmas, a anunţat marţi seară la Bursă că a încheiat cu success o nouă ofertă de obligaţiuni corporative derulată prin BRK Financial Group în calitate de intermediar, atrăgând astfel 4 milioane de lei de la investitori.

ZF a scris la jumătatea lunii octombrie că societatea va apela din nou la piaţa de capital pentru o emisiune de obligaţiuni, precedenta fiind în iarna anului 2019, pentru extinderea gamei de produse şi reducerea cheltuielilor cu chiria.

În cadrul plasamentului privat care s-a derulat la jumătatea lunii octombrie, s-au subscris un număr de 40.000 obligaţiuni în valoare de 4 milioane de lei, cu o dobândă anuală de 9% şi maturitate de 3 ani.

Obligaţiunile pe care ar urma să le listeze în perioada următoarea Golden Food nu sunt garantate, spre deosebire de cele din 2019 care au marca Elmas ca ipotecă, iar compania s-a angajat să nu distribuie dividende către acţionari atât timp cât există obligaţiuni care nu au fost încă răscumpărate.

Golden Foods este controlată în proporţie de de 55,8% de GF Holdings Limited în timp ce Golden Brands Limited are 44,2%. Ambii acţionari sunt înregistraţi în Cipru, potrivit datelor de la Confidas.ro.

Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de 53,4 mil. lei, plus 15,5% faţă de anul precedent, şi un profit net de 394.300 de lei, în scădere cu 69%, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Compania avea 109 angajaţi la final de 2019.