BCR: În prezent, amânările la plata creditelor reprezintă 4% din portofoliul total de credite persoane fizice, respectiv 10% din portofoliul total de credite acordate companiilor

Autor: Claudia Medrega 04.11.2020

Aproximativ 39.000 de cereri de amâ­nare a ratelor au fost implementate pen­tru persoane fizice la BCR, în con­textul dificultăţilor întâmpinate de cli­enţi din cauza efectelor crizei corona­vi­rusului,  dintre care doar 11.000 sunt încă active, şi 500 de cereri pentru com­panii, majo­ritatea selec­tând opţiunea BCR.

Amânările la plata creditelor reprezintă 4% din portofoliul total de cre­dite persoane fizice, res­pectiv 10% din porto­fo­liul total de credite acor­date companiilor nefinan­ciare, susţine BCR.

„Circa 39.000 de ce­reri de amânare a ratelor au fost implementate pentru per­soane fizice şi 500 de ce­reri pentru companii, ma­jo­ritatea selectând opţiu­nea BCR. Doar 11,000 de cereri pentru persoane fizice sunt încă în derulare, având un contract activ de amânare a ratelor. Peste 3.600 de ce­reri de amânare de plată au fost reali­za­te 100% online, prin platforma George“, a transmis BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active.