ZF 15 minute cu un antreprenor. Marina Aristotel, fondatoarea Institutului de estetică Avra: Imediat după starea de urgenţă am dublat capacitatea clinicii, anul acesta suntem pe creştere

Autor: Miruna Diaconu 05.11.2020

♦ Anul trecut afacerea condusă de Marina Aristotel a avut afaceri de 500.000 de euro, iar anul viitor speră să îşi dubleze veniturile ♦ Institutul de estetică Avra a fost înfiinţat în 2017 şi oferă servicii de terapie noninvazive corporale şi faciale.

Marina Aristotel, fondatoarea Institutului de estetică Avra, spune că pandemia nu i-a stopat planurile de dezvoltare, astfel că odată cu încetarea stării de urgenţă clinica a trecut printr-un proces de reamenajare prin care a fost dublată capacitatea. Totodată, această investiţie a ajutat afacerile clinicii, iar pentru anul acesta veniturile vor înregistra o creştere faţă de anul anterior.

„Am hotărât să ne extindem pentru că am creat o comunitate şi clienţii ne tot întrebau în perioada stării de urgenţă când ne întoarcem. Acesta a fost un lucru care ne-a dat încredere, iar în momentul în care am avut oportunitatea de a extinde spaţiul am făcut acest pas. Imediat după starea de urgenţă noi am decis amenajarea şi extinderea clinicii, ne-am dublat capacitatea şi ne-am concentrat pe a ne stabiliza şi a reuşi să creştem”, spune Marina Aristotel, fondatoarea Institutului de estetică Avra, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor. Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare?, un proiect ZF şi First Bank.

În ciuda pandemiei şi a restricţiilor impuse de autorităţi care au suspendat activitatea clinicii, afacerea controlată de Marina Aristotel a înregistrat creşteri ale veniturilor. Până în luna septembrie, Institutul de estetică Avra a ajuns la un nivel al veniturilor similar cu cel din tot anul 2019, adică 500.000 de euro, ceea ce înseamnă că încasările în ultimele luni ale anului vor reprezenta creşteri pentru afacerea controlată de Marina Aristotel.

Totodată, antreprenoarea spune că îşi doreşte ca anul viitor să ajungă la afaceri de un milion de euro prin diversificarea portofoliului de servicii pe care le oferă clinica.

Institutul de estetică Avra a fost înfiinţat în 2017 şi oferă servicii de terapie non­in­va­zive corporale şi fa­ciale atât pentru fe­mei, cât şi pentru băr­baţi. Marina Aris­totel a ales să îşi des­chidă un bu­siness în acest do­me­niu după ce a văzut o afa­cere asemănătoare în Grecia.

„Am făcut un studiu de piaţă în România şi am observant că în acel moment nu exista la noi în ţară tehnologie de gen, am văzut că există oportunitate. Nu erau atât de multe destinaţii pe terapii noninvazive corporale şi faciale pe piaţă, mai ales un institut de estetică unisex atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi”, spune Marina Aristotel.

Piaţa terapiilor noninvazive corporale şi faciale este în creştere atât la nivel mondial, cât şi în România.

În ultimii doi ani, spune antreprenoarea, o bună parte a creşterii înregistrate la nivelul pieţei se datorează noilor tehnologii şi a diversificării serviciilor disponibile.

În momentul în care clinica a fost deschisă, oamenii erau destul de reticenţi faţă de terapiile nonivazive, dar treptat au început să capete încredere şi să înţeleagă ce înseamnă conceptul de noninvaziv.

„La ce am lucrat noi foarte mult a fost partea de educare a clienţilor, am încercat să îi facem să înţeleagă că în momentul în care vorbim de un tratament noninvaziv trebuie să existe o colaborare. Nu există tratament minune şi nu avem rezultatele dorite dacă ei nu respectă ceea ce le recomandă specialistul, cum ar fi un plan nutriţional echilibrat, hidratare, sport uşor”, explică fondatoarea Institutului de estetică Avra.

Clienţii care aleg serviciile clinicii sunt atât femei, cât şi bărbaţi, dar ponderea lor variază în funcţie de tratamentul ales. Pentru un serviciu de tip epilare definitivă femeile sunt majoritare, pe când la remodelarea corporală sunt jumătate bărbaţi şi jumătate femei.