Afacerile Alka Trading Co, distribuitorului napolitanelor Alfers şi al covrigeilor Toortitzi, au crescut cu 15% în 2019, la peste 227,7 milioane de lei

Autor: Laurentiu Cotu 04.11.2020

Alka Trading Co, cea mai mare companie din grupul Alka, distribuitorul napolitanelor Alfers, al covrigeilor Toortitzi şi al brandului de cafea Stretto, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 227,7 mil. lei (48 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de peste 2,7 mil. lei (582.000 de euro), mai mare cu 12% faţă de anul anterior, conform datelor publice. Alka Trading Co a ajuns în 2019 la un număr mediu de 345 de angajaţi.  În prezent distribuţia Alka Group acoperă peste 30.000 puncte de desfacere şi se bazează atât pe propria forţă de distribuţie, cât şi pe parteneri externi, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Distribuţia internă acoperă 7 centre regionale (Mogoşoaia şi Glina (Ilfov), Piteşti, Ploieşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău, Brăila, Constanţa, Oradea şi Focşani) şi deserveşte peste 8.000 de puncte de desfacere. Grupul Alka este prezent pe mai multe categorii de produse din industria alimentară: napolitane (Alfers), prăjituri (Prăjitura Casei), biscuiţi (Biscuiţii Casei), snacksuri sărate (Toortitzi), dar şi pe segmentul de cafea cu brandurile Stretto şi Gold Mocca. De asemenea, producătorul are în portofoliu şi branduri de napolitane şi biscuitţi Dr. Krantz. Alka Group deţine două fabrici pe piaţa locală, în Bucureşti şi Ploieşti.

 Pentru export Alka a creat brandurile Elephant (Toortitzi) şi Alka Home Cake (Prăjitura Casei), compania ajungând să fie prezentă pe circa 40 de pieţe de pe cinci continente, conform informaţiilor anterioare furnizate de reprezentanţii Alka. Alka Group este o afacere fondată în urmă cu 26 de ani de familia israeliană Krenzia.