Antreprenorul Gheorghe Ciubotaru din Botoşani a ajuns în 2019 la afaceri de 155 mil. lei, în creştere cu 10%, cu furnizorul de echipamente Electro-Alfa International

Autor: Laurentiu Cotu 04.11.2020

Furnizorul de echipamente electrice de joasă şi medie tensiune Electro-Alfa International, controlat de antreprenorul Gheorghe Ciubotaru din Botoşani, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 156,8 mil. lei (33 mil. euro), în creştere cu 10,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania şi-a triplat anul trecut profitul, ajungând la 5,9 mil. lei (1,2 mil. euro), de la un câştig net de aproximativ 2 mil. lei (427.000 de euro), realizat în 2018. Electro-Alfa International a ajuns în 2019 la un număr mediu de 209 angajaţi.  Electro-Alfa International face parte din grupul Electroalfa, alături de compania Electro Alfa CM, care se ocupă de fabricarea dispozitivelor de conexiune pentru fire şi cabluri electrice şi electronice.

Compania a avut anul trecut afaceri de 34,4 mil. lei, cu un număr mediu de 229 de angajaţi. Astfel, businessul consolidat al celor două companii a ajuns anul trecut la peste 191 mil. lei (aproximativ 40 mil. euro), potrivit calculelor ZF. Electroalfa este una dintre puţinele companii deţinute de antreprenori locali care mai activează în domeniul serviciilor şi echipamentelor destinate sectorului energetic.

EnergoBit, Electrogrup şi Romelectro sunt alte companii care rezistă pe piaţă într-un segment în care concurenţa din partea multinaţionalelor este foarte puternică. În lipsa unui apetit pentru investiţii al statului român şi în contextul în care multe dintre companiile energetice locale privatizate lucrează cu parteneri străini, antreprenorii locali şi-au concentrat atenţia peste graniţe.