Constructorul austriac Strabag: Forţa de muncă a fost dinamică în S1/2020. Am angajat oameni în mai multe ţări, printre care şi România

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.11.2020

Constructorul austriac Strabag, cu afaceri de 772 mil. lei în România, spune, în raportul financiar al grupului aferent primului semestru al anului, că Europa de Sud-Est vine cu provocări în ceea ce priveşte competiţia pe piaţa construcţiilor.

„Forţa de muncă s-a dovedit a fi dinamică (în primul semestru din 2020 - n. red.), cres­când cu 4%, până la 19.701 de persoane. Numă­rul de angajaţi a crescut mai ales în România, Serbia, Cehia, Austria şi Croaţia“, se arată în raport.

Strabag are aproape 1.000 de angajaţi în Româ­nia, dintre care peste 200 re­crutaţi pe par­cursul anului trecut. Compa­nia este al doi­lea constructor de pe piaţa locală după cifra de afaceri, într-un top condus de ita­lienii de la Astaldi.

Din rândul proiectelor nou-câştigate de Strabag în prima parte a anului 2020, se menţionează podul de peste râul Someş, în Satu Mare, un contract de aproximativ 30 mil. euro, semnat în aprilie. În plus, în luna iunie, Strabag a început construcţia unui nou tronson din autostrada A3, între Ungheni şi Târgu-Mureş, un contract de 40 mil. euro.