Altex extinde reţeaua de magazine în vestul ţării şi deschide o unitate de 1.500 mp în Lugoj, după o investiţie de peste 5 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 04.11.2020

Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, va deschide pe 5 noiembrie un magazin în Lugoj ( jud.Timiş), într-un spaţiu propriu, în urma unei investiţii de peste 5 mil. euro.

Deschiderea noului centru de servicii face parte din strategia de extindere a grupului în 2020, şi vine la două săptămâni după ianugurarea magazinului din centrul comercial AFI Braşov, o investiţie de peste 1 mil. euro.

,,Indiferent de perioada dificilă prin care trecem cu toţii, Altex îşi respectă planul de investiţii stabilit până la sfârşitul acestui an, astfel că extindem reţeaua de magazine în vestul ţării”, spune Edvin Abdulachim, director comercial Altex.

Unitatea funcţionează într-un spaţiu de 1.500 metri pătraţi şi este dotată cu sisteme de iluminare cu LED, etichete electronice şi display-uri digitale. De asemenea, clienţii vor avea la dispoziţie info point-uri, unde vor afla toate informaţiile despre produsele şi serviciile oferite de retailer.

,,Oamenii au la dispoziţie servicii precum click&collect, rezervă online, ridică în magazine, retur, iar specialiştii noştri îi vor îndruma şi le vor propune, acolo este nevoie, soluţii de finanţare adaptate, nevoilor şi bugetului fiecăruia, care pot fi aprobate pe loc”, adaugă Edvin Abdulachim.

Compania operează peste 120 de magazine deschise în ţară sub mărcile Altex şi Media Galaxy şi două magazine online, câte unul pentru fiecare brand în parte. Retailerul construit de antreprenorul Dan Ostahie a avut afaceri de 4 mld. lei anul trecut după o creştere de aproape 15% şi un profit net de peste 75 milioane de lei, în urcare cu 19%.

Altex a anunţat anterior că va investi în 2020 peste 27 de milioane de euro din fonduri proprii şi credite în extinderea reţelei, în modernizarea infrastructurii şi în tehnologie.