Eşec răsunător pentru una dintre cele mai mari companii de e-commerce din lume: Acţiunile Alibaba se prăbuşesc după suspendarea ofertei publice a Ant Group

Autor: Dorin Oancea 04.11.2020

Oferta publică iniţială a Ant Group, cea mai mare din lume, în valoare de 34,5 miliarde dolari, a fost suspendată la bursele din Shanghai şi Hong Kong, ceea ce a dus a scăderea cu 7% a acţiunilor Alibaba, care deţine circa 33% din titlurile Ant, anunţă CNBC. 

Acţiunile Alibaba au închis cu un minus de peste 8% la bursa din New York

Bursa de Valori din Shanghai a explicat suspendarea IPO prin faptul că Ant a raportat „probleme semnificative, cum ar fi schimbări în mediul de reglementare a tehnologiei financiare”. „Aceste probleme pot determina ca firma să nu îndeplinească condiţiile de listare.”

Drept urmare, bursa a decis să suspende listarea companiei.

La scurt timp, Ant Group a anunţat că listarea acţiunilor din Hong Kong va fi, de asemenea, suspendată.

Ant Group se pregătea să strângă puţin sub 34,5 miliarde de dolari în ceea ce ar fi fost cea mai mare ofertă publică iniţială din lume.

Într-o declaraţie adresată CNBC, un purtător de cuvânt al Ant Group şi-a cerut scuze pentru suspendarea IPO şi a spus că va rezolva problemele de reglementare cu bursele de valori din Hong Kong şi Shanghai. .

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al Alibaba a spus că compania va sprijini Ant Group. „Vom fi proactivi în sprijinirea grupului Ant pentru a se adapta şi a adopta cadrul de reglementare”, a spus purtătorul de cuvânt.

În ultimii ani, autorităţile de reglementare chineze au devenit tot mai îngrijorate de creşterea platformelor fintech care oferă împrumuturi, anallizând dacă acestea prezintă un risc sistemic pentru economie. Autorităţile au supravegheat şi companii precum Ant Group, despre care consideră că oferă servicii bancare, deşi nu sunt bănci.