Werner Hans Baier şi Nicoleta Baier, o familie de antreprenori din Sighişoara, investeşte 7,5 mil. lei într-o fermă de capre şi o fabrică de lactate. „În cinci ani ne dorim să avem un brand propiu şi să fim cunoscuţi pe plan local.“

Autor: Florentina Niţu 05.11.2020

Werner Hans Baier s-a născut la Sighişoara, în judeţul Mureş, dar după Revoluţia din 1989 a plecat în Germania şi a revenit după 24 de ani în localitatea natală, unde construieşte acum, alături de soţia sa Nicoleta Baier, o fermă de capre şi o fabrică de lactate. Investiţia totală se ridică la 7,5 mil. lei, iar finanţarea provine din fonduri europene (70%) şi împrumuturi bancare (30%).

„Am crescut cu animale şi fac agricultură de 12 ani, însă neperformantă. Oportunitatea de a accesa bani europeni m-a determinat să vizitez mai multe ferme din ţări precum Franţa, Elveţia, Austria sau Germania şi să văd ce înseamnă performanţa. (...) Nu am întâlnit o fermă completă, dar experienţa acumulată din discuţiile cu fermierii – ce ar mai face, ce le lipseşte, ce se cere – se va reflecta în businessul nostru. Eu îmi doresc să fie totul integrat“, a spus pentru ZF Werner Hans Baier, acţionar al companiei Agri Schassburg.