Ora 24.00. Răsturnare de situaţie în SUA: După ce dimineaţă Donald Trump era sigur că a câştigat, acum Joe Biden spune că după terminarea numărătorii el va fi învingător. Oamenii lui Trump cer renumărarea voturilor în Wisconsin

Autor: Ştefan Stan 04.11.2020

Tensiune majoră pentru cine va conduce America pentru următorii patru ani. 

După ce dimineaţă, Donald Trump a ieşit să spună că el este câştigătorul alegerilor pentru fotoliul de la Casa Albă, spre stupefacţia tuturor, spre seară situaţia s-a inversat după ce au apărut rezultatele în Wisconsin şi Michigan, două state-cheie. 

Seara, Joe Biden a făcut o declaraţie, spunând: ”nu sunt aici ca să declar victoria, dar credem că noi vom fi învingătorii”.

Fără să îl nominalizeze pe Trump, Biden a spus că poporul decide şi că puterea nu poate fi luată cu forţa. 

Rezultatul pentru Casa Albă încă este pe muchie de cuţit, având în vedere că Donald Trump nu va depune armele, el pregătindu-se pentru o bătălie juridică, susţinând renumărarea voturilor în statele cheie, şi mai ales aducând în discuţie voturile venite prin poştă. 

Pieţele financiare cresc indiferent cine iese, având în vedere că miercuri, Dow Jones a crescut cu 1,34%, deşi dimineaţă Donald Trump era sigur că va rămâne la Casa Albă, iar acum Joe Biden crede că el a câştigat alegerile. 

Indicele S&P 500 a avut o creştere de 2,2%, iar Indicele NASDAQ a crescut cu 3,72%, cele mai bune rezultate după alegerile prezidenţiale.

Indicele Dow Jones are cea mai mare creştere post-alegeri din ultimii 120 de ani. 

Dolarul american a fost destul de stabil în raport cu euro.