Înapoi la lockdown: Oraşul Bistriţa se pregăteşte de carantină. Rata de infectare a ajuns la 6,69

Autor: Andreea Tobias 05.11.2020

Intrarea în carantină a municipiului Bistriţa este iminentă. Incidenţa raportată pentru Bistriţa indică o rată de îmbolnăviri cu Covid-19 de 6,69/1000 de locuitori. 

Drept urmare, autorităţile fac pregătirile necesare pentru măsurile care se impun în acest sens.

Până la parcurgerea etapelor legale pentru pregătirea şi instituirea carantinei, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a stabilit în şedinţa de joi recomandări şi iniţiative pentru perioada imediată:

1. Întrucât campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an începe de vineri, 6 noiembrie, pentru a nu pune în pericol sănătatea alegătorilor, a candidaţilor sau a echipelor acestora şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului, C.J.S.U. recomandă ca activităţile de campanie, în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cazurilor de CoVid-19 este de peste 3/1000 de locuitori, să se desfăşoare prin intermediul social media şi mass-media, evitând campaniile door-to-door, faţă în faţă sau adunările, pentru a reduce cât de mult contactul între persoane.

2. De asemenea, la iniţiativa Prefecturii, a fost începută o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor, prin intermediul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu privire la regulile ce trebuie respectate cu stricteţe în această perioadă.

3. Totodată, locuitorii vor primi şi mesaje de avertizare comunicate prin intermediul RO-ALERT.

Măsurile impuse odată cu carantinarea oraşului vor fi comunicate imediat după elaborarea şi aprobarea unei decizii.