Airbnb plănuieşte să demareze săptămâna viitoare procedurile de listare la Bursa din New York în ciuda numărului tot mai mare de cazuri din SUA

Autor: Eduard Ivanovici 08.11.2020

Compania de închirieri pe termen scurt Airbnb plănuieşte să demareze procedurile de listare la Bursa din New York, chiar dacă numărul de infecţii a crescut constant în Statele Unite, scrie Reuters.

Debutul pe Nasdaq va fi unul dintre cele mai mari din 2020 în ciuda faptului că numărul de închirieri a scăzut drastic pe măsură ce turiştii au fost forţaţi să practice distanţarea socială.

Preţul iniţial va fi afectat de condiţiile actuale, a declarat Airbnb. Compania plănuia luna trecută să atragă o rundă de investiţii de 3 miliarde de dolari, ceea ce ar fi rezultat într-o ofertă publică iniţială de 30 de miliarde de dolari.

Gigantul american a concediat la sfârşitul primăverii aproximativ 1.900 de angajaţi, adică 25% din forţa de muncă, reducând costurile de marketing şi strângând datorii de miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC) a declarat că peste jumătate dintre joburile din industria turismului pot fi pierdute ca urmare a măsurilor impuse pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei.

Statele Unite au doborât miercuri un nou record în ceea ce priveşte numărul de cazuri cu coronavirus, autorităţile raportând puţin peste 102.000 de infecţii.