Finalizat. Libra Internet Bank a semnat un contract de parteneriat cu fintech-ul Revolut prin care oferă clienţilor fintech-ului IBAN-uri în lei. Revolut vrea să înceapă să crediteze în curând

Autor: Mircea Nica 06.11.2020

♦ Emil Bituleanu, CEO Libra Internet Bank: Avem dreptul contractual, în cazul în care sesizăm ceva care nu este conform, să solicităm Revolut informaţii suplimentare asupra anumitor tranzacţii, fără să cunoaştem clientul.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holding, a semnat un contract de parteneriat cu fintech-ul britanic Revolut, prin care pune la dispoziţie IBAN-uri în lei celor peste un milion de utilizatori ai companiei, a spus Emil Bituleanu, CEO al Libra Internet Bank, în cadrul unei videoconferinţe.

„În parteneriat cu Revolut nu am dis­cu­tat segmentarea pieţei. Noi suntem în acest parte­neriat furnizor de tehnologie şi atât. Prin furnizarea tehnologiei, mă refer la capa­citatea noastră de a emite peste un milion de conturi IBAN. Responsabilitatea băncii este de două feluri. În primul rând avem un con­tract semnat cu Revolut, iar în acel contract sunt prevăzute limite de tranzacţionare şi ches­tiuni de care Revolut trebuie să aibă grijă. În plus faţă de această responsabilitate contractuală, în zona de administrare a ris­cului, există proceduri interne ale Libra, prin care urmărim tipologiile de tranzacţii. Avem dreptul contractual, în cazul în care sesizăm ceva care nu este conform, să solicităm Revolut informaţii suplimentare asupra anumitor tranzacţii fără să cunoaştem clientul“, a spus Emil Bituleanu.