O familie din Mureş ce deţine o afacere de peste 20 mil. lei în domeniul mobilei: Am ales să ne vindem şi în România după 27 de ani în care am mers exclusiv la export. Familia Cioata a pornit businessul cu acelaşi nume la scurtă vreme după căderea regimului comunist

Autor: Cristina Roşca 06.11.2020

Familia Cioata din judeţul Mureş, ce deţine un grup de firme în domeniul mobilei, a pariat abia anul trecut pe dezvoltarea canalului de vânzări şi în România. Multă vreme afacerea s-a axat pe pieţele străine.

„Cioata reprezintă de fapt un grup format din şapte firme de dimensiuni diferite, toate activând în domeniul pro­ducţiei şi vânzării de mobilier. Toate cele şapte firme au acţionariat 100% românesc şi sunt deţinute exclu­siv de către membrii familiei Cioata, iar ac­tivităţile desfăşurate de acestea va­riază de la debitare buştean, până la fabricarea mobilei şi crearea de platforme de comerţ online“, spune Andrei Cioata, unul dintre membrii fa­miliei care controlează businessul.

Firmele din grupul Cioata au afa­ceri cumulate de peste 20 de milioa­ne de lei, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de pe platforma Confidas.ro. În acest mo­ment fabrica Cioata se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare. Totul a pornit cu un mic atelier, iar astăzi e vorba de o unitate de producţie cu 120 de oameni.

Produsele ce poartă acest brand se vând prin intermediul canalului pro­priu în România şi prin magazinele par­tenerilor în Europa.

„În acest mo­ment, produsele fabricate de Cioata se vând în Olanda, Belgia, Grecia, Luxemburg, Franţa, Elveţia şi Coreea de Sud. Practic după 27 de ani în care mobila noastră a mers exclusiv la export, am avut de ales între a dezvolta brandul propriu sau a aloca capacitate de producţie pentru marile branduri. Am ales să dezvoltăm brandul propriu şi să întărim relaţiile cu partenerii existenţi de peste 20 de ani.“