Dezvoltatorul imobiliar Impact a demarat faza a patra a proiectului rezidenţial Greenfield din Capitală, un centru cu peste 8.000 mp de spaţii comerciale şi birouri. Investiţia se ridică la 12 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 06.11.2020

Impact Developer & Contractor (simbol bursier - IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a început faza a patra de dezvoltare a proiectului Greenfield Băneasa din Capitală, care va cuprinde 7.258 metri pătraţi de spaţii pentru comerţ şi servicii şi 1.184 metri pătraţi spaţii de birouri.  

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 12 mil. euro, proiectul urmând să fie construit de RCTI Company, cu care Impact a semnat un contract în valoare de 7,5 mil. euro.

“Noua fază de dezvoltare din Greenfield vine cu provocarea integrării produsului imobiliar comercial cu cel rezidenţial”, spune Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor. 

Potrivit datelor companiei, faza autorizată vizează un centru care completează un mini-oraş în devenire. Proiectul dezvoltat pe o suprafaţă de 21.496 metri pătraţi, include două clădiri cu regim de înălţime de P plus 1 etaj şi P plus 2 etaje, peste 200 locuri de parcare şi va fi finalizat în a doua jumătate a anului 2021.

Întreg proiectul cuprinde un strip mall, un spaţiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic şi piscină interioară şi exterioară şi o clădire proprie de birouri.

În cadrul centrului comercial vor fi disponibile spre închiriere, spaţii care cumulează 6.730 metri pătraţi şi vor include supermarket, farmacie, restaurant, pub, brutărie şi servicii de  curăţătorie, coafor, salon de cosmetică, loc de joacă, schimb valutar, bancă, agenţie de turism.

“Ambiţia noastră este să dezvoltăm un mini-oraş, planificat în mod responsabil şi sustenabil, care să integreze toate funcţionalităţile necesare unei comunităţi tinere”, adaugă Sorin Apostol.

Primele 3 faze ale proiectului Greenfield,  cu peste 2.500 de apartamente, au fost livrate până în 2019, iar fazele 4 şi 5 urmează să fie dezvoltate până la finalul anului 2028, cartierul urmând să totalizeze peste 7.000 de locuinţe la încheierea lucrărilor. În prezent, în Greenfield locuiesc peste 6.000 de rezidenţi.