Bolnavii în stare gravă ar putea fi transferaţi în alte state dacă spitalele româneşti nu vor mai face faţă pandemiei

Autor: Laura Buciu 06.11.2020

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Baia Mare, că au fost iniţiate contacte cu alte state pentru un eventual transfer de pacienţi în cazul în care spitalele din România nu vor mai face faţă pandemiei de COVID-19.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă România are în vedere şi transferul unor pacienţi în stare gravă în străinătate în cazul supraaglomerării spitalelor, preşedintele Klaus Iohannis a spus că au fost iniţiate deja „câteva contacte”.

„Am discutat această variantă cu ministrul Sănătăţii şi chiar dacă în momentul acesta în România există spaţiu şi la terapie intensivă, şi locuri pentru bolnavi care nu au încă forme foarte grave, am iniţiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relaţii speciale şi sper să nu ajungem acolo, dar, in extremis, da, avem contacte şi le vom valorifica”, a răspuns Iohannis.

România a doboarât şi vineri recordul de noi infectări cu coronavirus. Sunt 10.260 cazuri noi în ultima zi şi 123 decese, iar la terapie intensivă pacienţii au ajuns la 1.001.