Ministrul Educaţiei Monica Anisie: Copiii care nu au acces la internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice

Autor: Cosmin Pirv 07.11.2020

Monica Anisie a anunţat un set de măsuri luate pentru trecerea totală la învăţământul online. Printre acestea se numără eliminarea tezelor, organizarea unor webinarii pentru profesori şi posibilitatea primirii acasă a materialelor didactice de către copiii care nu au acces la internet.Î

ntr-o postare făcută sâmbătă pe Facebook, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă că Guvernul României a decis ca de luni elevii să continue educaţia în mediul online.

„Mulţi contestatari ai acestor măsuri vorbesc despre rata scăzută a infectărilor în şcoală, venind cu exemplul altor ţări din Europa, unde învăţământul continuă în varianta clasică. Această abordare este una extrem de periculoasă, pentru că prezintă incomplet realitatea! Potrivit specialiştilor, mare parte dintre copii sunt potenţiali transmiţători asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectării în rândul elevilor nu prezintă o imagine elocventă a situaţiei”, susţine Monica Anisie.

Acesta a prezentat o serie de măsuri luate la minister pentru trecerea totală la învăţământ online.

Conform acesteia, toţi profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învăţarea online vor beneficia, începând de marţi, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experţi din minister.

De asemenea, ea a anunţat că săptămâna viitoare vor fi distribuite în ţară încă 18.000 de tablete.

„Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învăţării. Avem exemple de bune practici excepţionale în fiecare judeţ, de la cadre didactice dedicate, pe care le voi face publice, începând cu săptămâna viitoare, pentru că merită să devină exemplu”, a scris ministrul Educaţiei pe Facebook.

Anisie a anunţat eliminarea tezelor şi înlocuirea lor cu evaluări sumative.

„Fac un apel către toţi inspectorii să verifice realizarea orelor online conform orarului şi programei şi îi rog pe directorii de unităţi de învăţământ să acţioneze în consecinţă în cazul în care un cadru didactic refuză să îşi ţină orele. La Vrancea şi Dâmboviţa s-au luat deja astfel de măsuri. Îi rog şi pe părinţi să semnaleze şcolii dacă observă astfel de situaţii”, a mai scris Monica Anisie pe reţeaua de socializare.

Ea a mai anunţat că de săptămâna viitoare va fi pus la dispoziţie, la nivel de judeţ, un telverde pentru profesori, elevi şi părinţi, unde vor fi răspunsuri şi soluţii la probleme punctuale.