Donald Trump continuă să denunţe nereguli electorale

Autor: Mihai Draghici 08.11.2020

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a insistat, sâmbătă seară, că a câştigat scrutinul prezidenţial, denunţând nereguli electorale şi afirmând că a obţinut un număr-record de voturi, în contextul în care, potrivit proiecţiilor, Joseph Biden este considerat câştigătorul alegerilor.

"Observatorii nu au primit permisiunea de a intra în sălile de numărare a voturilor. Eu am câştigat scrutinul, am primit 71.000.000 de voturi legale. S-au întâmplat lucruri rele pe care observatorii noştri nu au fost lăsaţi să le vadă. Nu s-a mai întâmplat niciodată. Milioane de buletine de vot le-au fost trimise prin poştă unor oameni care nu le solicitaseră", a declarat Donald Trump, prin Twitter. Acest mesaj a fost etichetat de platforma de microblogging Twitter cu menţiunea că "acuzaţiile privind fraude electorale sunt disputate".

"71.000.000 de voturi legale. Cele mai multe primite vreodată de un preşedinte în funcţie", a subliniat Donald Trump.

Anterior, Donald Trump a declarat că a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial. "Am câştigat aceste alegeri, la diferenţă mare", a afirmat Trump.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, conform noilor proiecţii, realizate după actualizarea rezultatelor oficiale din statul Pennsylvania. Potrivit proiecţiilor, realizate de CNN şi Reuters, Joseph Biden are cel puţin 273 de voturi în Colegiul electoral federal, în timp ce Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, are 214.

Echipa de campanie a lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive.