Ce puteţi citi în noul număr din Business MAGAZIN: Sfaturi pentru mine (mai) tânăr

Ziarul Financiar 09.11.2020

► Într-o perioadă în care suntem distanţaţi fizic, dar ne simţim mai aproape ca niciodată unii de ceilalţi, i-am pus în oglindă pe „veteranii” din business cu cele mai noi nume de pe scena afacerilor din România. Ce sfaturi şi-ar da primii dintre ei dacă s-ar afla acum la început de drum? Ce întrebări au tinerii manageri de top? – am aflat în cadrul galei CEO Awards, ediţia 2020, iar răspunsurile lor le veţi putea citi şi în cel mai recent articol de copertă al Business MAGAZIN.

► Automobile Dacia şi două companii din grupul OMV Petrom sunt cele mai mari companii din România după cifra de afaceri din 2019. Doar opt companii antreprenoriale create şi deţinute încă de antreprenori români se află în top 100 cele mai mari firme din România. În top 100 sunt prezente 11 firme deţinute de stat, majoritatea din energie, 8 afaceri antreprenoriale şi 81 de companii multinaţionale. Top 100 generează un sfert din cifra de afaceri totală din economie. Cu numai 7% din salariaţi. Care este lista completă a celor mai mari 100 de companii din România veţi putea citi în Business MAGAZIN.

► Românii care aleg să fie producători în România au în faţă o ocazie unică în ultimul deceniu, după ce criza generată de pandemia de COVID-19  a readus la suprafaţă solidaritatea consumatorilor faţă de producătorii locali. Care sunt poveştile celor care au mizat recent pe producţia locală?

► A crescut printre cărţi, în anticariatul mamei sale, iar acum încearcă să insufle dragostea pentru lectură şi angajaţilor companiei Autonom, considerând-o unul dintre cele mai importante obiceiuri ale unei culturi organizaţionale. Este vorba despre antreprenorul Dan Ştefan, un cititor avid şi unul dintre cei mai admiraţi executivi din businessul românesc. Ce se află pe lista sa de lecturi recomandate?

► În timp ce pe unii jucători pandemia de COVID-19 i-a obligat să tragă obloanele, pentru alţii a turnat apă la rădăcină, multe businessuri înflorind în noul context financiar. Este şi cazul Glovo România, una dintre cele mai importante companii din piaţa locală de servicii de livrare rapidă.

► Fundamentul comportamentului moral nu se mai modifică după vârsta de 25 de ani, iar trăsături precum narcisismul, machiavelismul şi psihopatia pot veni cu caracteristici care pot trece drept calităţi de leadership. Când se formează de fapt un lider şi cum îl alegi pe cel mai bun pentru compania ta?

Business MAGAZIN