Mallurile Iulius au avut venituri din chirii de 453 mil. lei în 2019. „Pentru 2020 estimăm rezultate semnificativ sub aşteptări“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.11.2020

Proprietăţile de retail din gru­pul Iulius, deţinut de Iulian Dascălu, au generat în 2019 o cifră de afaceri cumulată de 453 mil. lei în 2019, în creştere cu 14% comparativ cu anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii Iulius Group.

„Anul 2019 a fost un an cu per­for­manţe pentru toate proiectele noastre. Creşterile reflectă atingerea unor niveluri de maturitate a aces­to­ra, însă reprezintă şi rezultatul imple­mentării unor concepte pliate pe nevoile şi aşteptările comunităţilor. Anul trecut a adus creşteri de peste 10%, atât pentru chiriaşii noştri, cât şi pentru proiectele pe care le operăm. O tendinţă similară am înregistrat şi în primele două luni ale acestui an. Însă pentru întregul an 2020 estimăm să avem rezultate semnificativ sub aşteptările planificate încă din 2019“, spun oficialii de la Iulius Group.

Grupul are patru malluri sub bran­dul Iulius - în Timişoara, Cluj-Na­poca, Iaşi şi Suceava - la care se adaugă unul în Iaşi, parte a an­sam­blu­lui Palas. Ca venituri, Iulius Town Timişoara cântăreşte cel mai mult în portofoliu.

Din 2017, Iulian Das­călu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town - care cuprinde atât mallul cu acelaşi nume, cât şi spaţii de birouri - cu fondul Atterbury Europe.