Promateris (fosta Prodplast) investeşte 7 mil. euro într-o fabrică nouă de ambalaje la Crevedia. „Se va realiza în două etape. Construcţia va începe în 2021“. Promateris este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi este controlată în proporţie de peste 90% de CEFS (Central European Financial Services) şi managementul companiei, prin diferite firme

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.11.2020

Promateris, fosta companie Prodplast, are în plan o investiţie de 7 milioane de euro într-o fabrică nouă de ambalaje bio­degradabile la Crevedia, în judeţul Dâmboviţa.

„Avem în plan construcţia unei noi fabrici în localitatea Cre­vedia, ceea ce ne va permite dubla­rea capacităţii de producţie şi di­ver­sificarea portofoliului, cu pro­duse cu impact de mediu scăzut, in­clusiv biodegradabile marin. Inves­tiţia iniţială va fi de 7 milioane de euro şi se va realiza în două etape, prima fiind de 3 milioane de euro. Construcţia va începe în 2021 şi se va finaliza în 2023“, spune Tudor Geor­gescu, director Promateris.

Compania produce ambalaje rea­lizate din materiale rege­nerabile, biodegradabile şi com­pos­tabile şi are deja o fabrică în Buftea, lângă Bucureşti, unde pro­duce alternative sustenabile la plas­ticul de unică folosinţă. Până recent, compania purta numele Prod­plast.