Grupul select al „centimiliardarilor” a ajuns la cinci membri pentru prima dată în istorie: Averea lui Bernard Arnault, şeful grupului LVMH, care deţine brandurile Louis Vuitton, Dior şi Moët, a atins 104 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 10.11.2020

Bernard Arnault, şeful companiei franceze LVMH, care deţine brandurile Louis Vuitton, Hennessy şi Dior, a ajuns la o avere de 104 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Grupul select al „centimiliardarilor”, adică persoanele care deţin o avere de peste 100 de miliarde de dolari, a atins astfel un număr record de cinci membri: şeful Amazon Jeff Bezos, fondatorul Microsoft Bill Gates, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg, directorul Tesla Elon Musk şi Bernard Arnault, singurul european din clasament.

Per total, cei cinci deţin o avere cumulată de 628 de miliarde de dolari, de circa trei ori mai mult decât produsul intern brut (PIB) al României.

Averea celor mai bogaţi 500 de oameni la nivel mondial s-a majorat cu 1,2 trilioane de dolari în 2020, creşterea de 21% fiind alimentată de performanţele pieţelor de capital şi un volum semnificativ de lichidităţi.

Cel mai mare câştigător al topului realizat zilnic de Bloomberg este Amancio Ortega, fondatorul Inditex – compania-mamă a grupului ZARA. Spaniolul a raportat o creştere de aproape 7,6 miliarde de dolari, în condiţiile în care investitorii încep să îmbrăţişeze posibilitatea redeschiderii magazinelor fizice.

Între timp, averea CEO-ului Zoom – Eric Yuan – a scăzut cu 20% la 5,1 miliarde de dolari, odată cu declinul suferit de acţiunile platformei de videoconferinţe.