Veşti bune din partea preşedintelui CE Ursula von der Leyen: „ Mâine, Comisia Europeană va autoriza un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin BioNTech & Pfizer, cel mai promiţător de până acum”

Ziarul Financiar 10.11.2020

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că miercuri va autoriza un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech şi cea americană Pfizer.

„Lucrăm neobosit pentru a asigura doze de potenţiale vaccinuri împotriva coronavirusului. Mâine, Comisia Europeană va autoriza un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin BioNTech & Pfizer, cel mai promiţător de până acum. Acesta este al patrulea contract. Vor urma mai multe,” a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Anunţul a venit la o zi după ce cele două companii au declarat că vaccinul lor experimental are o eficienţă de peste 90%.

„Odată ce acest vaccin devine disponibil, planul nostru este să îl implementăm rapid, peste tot în Europa. Acesta va fi al patrulea contract cu o companie farmaceutică pentru a cumpăra vaccinuri. Şi vor veni mai multe. Pentru că trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii. Am început deja să lucrăm cu statele membre pentru a pregăti campanii naţionale de vaccinare. Aproape am ajuns. Între timp, să fim prudenţi şi să rămânem în siguranţă,” a adăugat von der Leyen.

Comisia Europeană negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE.