Premierului Ludovic Orban salută acordul Bugetului Multianual, în urma căruia România va beneficia în total de 80 miliarde de euro: „Sunt bani care vor fi folosiţi cu chibzuinţă pentru dezvoltarea României, pentru a aduce bunăstare fiecărui român”

Ziarul Financiar 10.11.2020

Premierul Ludovic Orban a transmis, marţi, că salută acordul asupra Bugetului Multianual al Uniunii Europene, vestea bună pentru România fiind că va beneficia, în următorii ani, de 46,5 miliarde de euro.

„Salut acordul asupra Bugetului Multianual al Uniunii Europene la care s-a ajuns între Parlamentul European, preşedinţia Consiliului şi Comisia Europeană! Este o veste extraordinară pentru România, care va beneficia în următorii ani de 46,4 miliarde de euro”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Potrivit premierului, acestor fonduri li se adaugă cei 33,5 miliarde de euro din Planul de Redresare, ajungând la un total de aproape 80 de miliarde de euro.

„Sunt bani care vor fi folosiţi cu chibzuinţă pentru dezvoltarea României, pentru a aduce bunăstare fiecărui român, prin intermediul proiectelor europene”, a mai scris Orban.

Parlamentul European a ajuns marţi la un acord, după negocieri lungi cu Consiliul UE, privind Cadrul Financiar Multianual (MFF) 2021-2027 şi resursele financiare proprii, care însumează peste 1.800 de miliarde de euro pentru relansarea economiei, Acordul Verde European şi Agenda Digitală.