Turismul de business, care ţinea în viaţă hotelurile din Bucureşti, a golit camerele. „Evenimentele sunt zero, iar ca grad de ocupare estimăm optimist 15-18%“. În 2019, cei mai mulţi turişti de business au fost înregistraţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Iaşi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.11.2020

Turismul de business a intrat aproape complet în colaps odată cu pandemia, spun reprezentanţii hotelurilor din Bucureşti, o capitală unde turismul de acest tip contribuia mult la venituri.

„Aproximativ 70% din turişti e­rau turişti de business, iar în mod par­ti­cular pentru Epoque Hotel, pes­te 85% din oaspeţi erau străini. Astfel, hotelul a fost afectat substanţial de restricţiile impuse. La noi vin în general oameni din top management, dar şi din cor­poraţii cu sucursale în România, foarte mulţi an­tre­prenori, călători cu afaceri şi investiţii în Ro­mânia“, spune Diana Popescu, proprietarul ho­te­lu­lui de cinci stele Epoque din zona Cişmigiu a Ca­pitalei.

După ce lunile ianuarie şi februarie din 2020 au înregistrat venituri cu până la 28% mai mari faţă de cele ale anului trecut, luna martie a dat startul unui trend descendent. Astfel, în intervalul martie-octombrie, veniturile au scăzut cu 85% faţă de intervalul similat din 2019.