Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Dumitrescu, Tradeville: Marţi, pieţele europene şi-au continuat în mare parte trendul ascendent. Bursa de la Bucureşti s-a aflat în teritoriu negativ. Ce urmează?

Autor: Tibi Oprea 11.11.2020

 

Ovidiu Dumitrescu, di­rector general adjunct la Trade­ville, al cincilea cel mai mare inter­mediar de la Bursa românească, cu o cotă de piaţă de 14,3%, spune că nu trebuie să judecăm totul după o singură şedinţă pozitivă, cum a fost cea de la începutul săptămânii, dar că ştirile din piaţă şi dinamicile înregistrate de pieţe schimbă percepţia despre cum o să arate viitorul apropiat.

„Tehnic vorbind, petrolul arăta foarte rău, era ca un fel de forma­ţiune round top acolo, ceea ce de obicei este considerat că indică o probabilitate mare de scăderi semnificative în viitor. În acest moment, cu această creştere destul de puternică a petrolului într-o zi, nu s-a încheiat clar un ciclu, dar se rupe acel pattern. Însă cu o floare nu se face primăvară, rămâne de văzut dacă se continuă şi dacă există sustenabilitate în acest sens. (...) În acelaşi timp trebuie remarcat că aurul a scăzut, mai ales în preţul futures, pentru că se reduc şansele ca un stimul macroeconomic să continue. Aurul, argintul şi alte astfel de active au fost pe de o parte active de refugiu, dar nu atât împotriva riscului, cât împotriva pur şi simplu a acestei inflaţii ascunse, a acestei creşteri a masei monetare pe care ar fi fost obligată să o facă toate băncile centrale, mai ales din zonele afectate. De aici şi creşterile pe care le-au avut aurul şi argintul. În acest moment perspectivele nu mai sunt chiar aceleaşi, dar în acelaşi timp nu trebuie judecat totul după o singură şedinţă, doar că s-a îmbunătăţit foarte mult percepţia despre cum o să arate viitorul apropiat, urmă­toarele şase-nouă luni“, explică Ovidiu Dumitrescu.