Getin Holding vrea să se retragă după şapte ani de pe piaţa bancară locală. Grupul polonez a anunţat intenţia de a vinde Idea Bank România

Autor: Claudia Medrega 12.11.2020

♦ La finalul anului 2013, polonezii de la Getin Holding preluau Romanian International Bank (RIB), în schimbul a doar 1,3 mil. euro cash, iar din 2015 banca funcţionează sub numele de Idea Bank ♦ Idea Bank a ajuns în România la un portofoliu de credite de 1,5 mld. lei şi active de 2,5 mld. lei, banca ocupând locul 22 în bankingul local, cu o cotă de piaţă după active de 0,47%.

După şapte ani de când au intrat pe piaţa bancară locală şi au început să construiască o bancă în România, pe scheletul Roma­nian International Bank (RIB), polonezii de la grupul Getin Holding, controlat de miliardarul Leszek Czarnecki, au anunţat ofi­cial intenţia de a vinde Idea Bank România, de­cizia fiind aprobată de Consiliul de Administraţie.

Într-o informare transmisă, grupul polonez Getin Holding a anunţat că în 10 noiembrie, Con­siliu­l de Administraţie a luat o decizie privind vânzarea potenţială a tuturor acţiunilor deţinute la Idea Bank cu sediul social în Bucureşti, România, subsidiară a grupului.

Totodată, Getin Holding susţine că a angajat banca internaţională de investiţii Rothschild&Co şi a încheiat cu Rothschild & Co Polska, o entitate cu sediul în Varşovia, un acord de consultanţă financiară exclusivă.