Ecuaţia închiderii pieţelor. Ministrul agriculturii nu ştie câte pieţe sunt în România şi nici care este ponderea lor în aprovizionarea populaţiei cu fructe şi legume produse local

Autor: Florentina Niţu 12.11.2020

Decizia de a închide pieţele agroalimentare acoperite este, mai degrabă, o provocare pentru primari de a se adapta la situaţii de criză, reiese din spusele ministrului agriculturii, care a afirmat ieri, 11 noiembrie, în cadrul unei con­ferinţe de presă, că producătorii agricoli nu-şi vând marfa numai acolo unde „primarii nu au găsit soluţii“.

„Majoritatea populaţiei a înţeles că măsurile sunt necesare, chiar dacă au fost luate în plină campanie electorală, şi dacă nu ne gândeam la sănătatea oamenilor, nu luam aceste măsuri nepopulare. Sunt sigur că măsurile îşi vor arăta efectul pozitiv. Doar 20% din pieţe sunt în această situaţie (închise – n. red.). 80% funcţionează la fel ca până acum. Acolo unde primarii nu caută soluţii, producătorii nu au acces în pieţe. Îmi cer scuze pentru comercianţii care nu mai au unde să vândă“, a spus Adrian Nechita Oros.