GALA ZF 2020 – Traversăm criza împreună. Romanians Going Global. Un portofoliu cât jumătate de lume: executivul român Adrian Vasiliu coordonează divizia de dispozitive medicale pentru vedere a gigantului american Johnson & Johnson din 100 de ţări

Autor: Cristina Roşca 12.11.2020

♦ Gala ZF 2020, ce va avea loc în acest an pe data de 19 noiembrie, va aduce în prim-plan nu doar cele mai valoroase companii din economia locală, ci şi o serie de expaţi români ce deţin poziţii de top la nivel mondial ♦ Sunt câteva mii sau poate chiar zeci de mii de români expaţi în toate colţurile lumii, din China în SUA şi din Dubai la Varşovia ♦ Ziarul Financiar a adunat 10 de manageri de top care pun România pe harta de business a lumii şi care iau pulsul lumii şi economiei în mediile de business internaţionale ♦ Unul dintre expaţii care vor fi prezenţi la gală este Adrian Vasiliu, cel care coordonează divizia de dispozitive medicale pentru vedere a gigantului american Johnson & Johnson din 100 de ţări.

Au trecut deja 25 de ani de când executivul român Adrian Vasiliu lu­crează în diverse companii multina­ţio­­nale - fie în România, fie în străinătate. Prima relocare în afara graniţelor ţării avea loc în 2005, însă de atunci cariera l-a mai adus înapoi de câteva ori. Acum locuieşte în Dubai şi se ocupă de peste 100 de ţări din poziţia sa de general manager, responsabil pentru divizia de dispozitive medicale pentru îngrijirea şi corectarea vederii a gigantului american Johnson & Johnson. Exe­cutivul român are în portofoliu ţările din Africa şi Orientul Mijlociu.

„Mi-am început cariera la Procter & Gamble (FMCG), am continuat mai apoi la Diageo (companie domeniul băuturilor alcoolice - n.red.), Nestlé (FMCG), GlaxoSmithKline (farma şi FMCG) şi acum la Johnson & Johnson (farma şi FMCG)“, spunea el recent. Mai exact, aşa îşi rezuma executivul cariera sa de aproape un sfert de secol.

Adrian Vasiliu a acumulat experienţă în industrii diferite şi totuşi conexe - industria produselor de larg consum, a produselor farmaceutice, iar acum în cea a dispozitivelor medicale.