UniCredit Bank primeşte de la stat o majorare de 50 milioane lei a plafonului de garantare pentru creditele prin programul Noua Casă

Autor: Roxana Rosu 12.11.2020

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanţelor Publice o suplimentare de 50 milioane de lei a plafonului de garantare a creditelor acordate prin programul Noua Casă, în baza căreia banca va putea acorda finanţări noi de până la 100 de milioane de lei.

“În contextul actual, cumpărarea unei noi locuinţe este un pas necesar pentru multe persoane care îşi doresc sau au nevoie de un spaţiu locativ mai mare, în care munca să nu se amestece cu viaţa personală. Prin participarea la programul Noua Casă oferim clienţilor noştri posibilitatea de a îşi atinge acest obiectiv în condiţii foarte bune pentru ei, printr-un avans solicitat redus şi condiţiile de eligibilitate avantajoase propuse de acest program”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Retail UniCredit Bank România.

Programul Noua Casă creează posibilitatea de achiziţie a unei locuinţe noi (recepţionate sau consolidate de cel mult 5 ani) în limita a 140.000 de euro, sau a unei locuinţe vechi (finalizate sau consolidate de mai mult de 5 ani), în limita a 70.000 de euro, cu un avans minim de 5% pentru proprietăţi cu valori de cel mult 70.000 de euro şi un avans minim de 15% pentru proprietăţi cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro.

Creditul se acordă în lei.  Perioada creditului poate fi între 3 şi 30 de ani, iar dobânda stabilită prin condiţiile programului este variabilă, formată din IRCCĂ marjă fixă 2%.

UniCredit Bank este parte a grupului italian UniCredit, prezent în România şi prin UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.