Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Mihai Chişu, analist pieţe de capital: Primul lucru care mi-ar da de gândit că pieţele ar putea să nu mai aibă o evoluţie pozitivă ar fi apariţia inflaţiei. Începutul lunii noiembrie a adus Bursei de Valori Bucureşti un avans de peste 5%

Autor: Tibi Oprea 13.11.2020

Mihai Chişu, unul dintre cei mai vechi analişti de pe piaţa de capital locală, consideră că stimulii financiari îşi vor face simţită prezenţa în conti­nuare, lucru care va menţine pieţele într-o zonă confortabilă, şi că primul lucru care i-ar da de gândit că perspectivele pozitive s-ar putea schimba ar fi apariţia inflaţiei.

„Mă aştept ca majoritatea compa­niilor să raporteze mai slab, asta nu cred că este o noutate. Observăm că ele sunt undeva într-o plajă de minus 20%-30%-40% faţă de 2019, aştep­tările sunt în această zonă. Pe de altă parte, sti­mulii financiari care atât de mult au ajutat pieţele îşi vor face simţită pre­zenţa în continuare. Cred că pe piaţa ame­ricană şi pe cea europeană aceşti stimuli vor continua, spune Chişu.