Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri, a cumpărat o mică fabrică de prelucrare a laptelui din judeţul Alba. “Am învăţat că businessul cu vin nu trebuie să reprezinte mai mult de 70% din totalul afacerii grupului”

Autor: Florentina Niţu 13.11.2020

Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri de pe plan local, care a terminat anul trecut cu afaceri de 192 mil. lei (peste 40 mil. euro), a cumpărat o mică fabrică de prelucrare a laptelui din judeţul Alba, cu o capacitate de procesare de 5.000 de litri de lapte/zi, pe care o retehnologizează în prezent pentru a face în viitor produse ce vor fi destinate comerţului. Planurile com­paniei încă nu sunt definitivate pentru noul sector de piaţă în care va activa.

„Din punctul de vedere al investiţiilor s-a produs o direcţionare a fondurilor către segmentele cu potenţial, având în vedere că piaţa vinului nu îşi va reveni prea curând. Consider că sectoarele food, farma şi turism reprezintă trei direcţii care pot genera venituri în perioada imediat următoare. Tocmai de aceea, suntem într-un program de investiţii consistent pentru dezvoltarea zonei de oenoturism, pentru identificarea şi valorificarea potenţialului subpro­duselor oenologice. Am achiziţionat o fabrică de prelucrare a laptelui pentru că dorim să utilizăm într-un mod mai eficient producţia de lapte din cadrul sectorului de zootehnie“, a spus pentru ZF Claudiu Necşulescu, preşedintele grupului Jidvei.