UniCredit Bank obţine o majorare cu 50 mil. lei a plafonului pentru Noua casă. Antoaneta Curteanu, UniCredit: În contextul actual, cumpărarea unei noi locuinţe este un pas necesar pentru multe persoane care îşi doresc un spaţiu locativ mai mare

Autor: Mircea Nica 13.11.2020

UniCredit Bank, a cincea cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a primit din partea Ministerului Finanţelor o su­pli­men­tare de 50 mil. lei a plafonului de ga­ran­tare a creditelor acordate prin programul Noua casă, prin care va putea acorda fi­nan­ţări noi de până la 100 mil. lei, potrivit infor­maţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

„În contextul actual, cumpărarea unei noi locuinţe este un pas necesar pentru multe persoane care îşi doresc sau au nevoie de un spaţiu locativ mai mare, în care munca să nu se amestece cu viaţa personală. Prin participarea la programul Noua casă oferim clienţilor noştri posibilitatea de a îşi atinge acest obiectiv în condiţii foarte bune pentru ei, printr-un avans solicitat redus şi condiţiile de eligibilitate avantajoase propuse de acest program“, a transmis Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte retail la UniCredit Bank România.

Programul Noua casă creează posibili­tatea de achiziţie a unei locuinţe noi în limita a 140.000 de euro sau a unei locuinţe vechi în limita a 70.000 de euro, cu un avans de 15% pentru proprietăţi cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro şi cu un avans de 5% pentru proprietăţi cu valori de cel mult 70.000 de euro.