Peter Thiel, una dintre persoanele care au pus bazele PayPal în anii ’90 şi omul care a investit la începutul anilor 2000 circa 500.000 de dolari către un student cu hanorac de la Harvard şi un site numit TheFacebook, a ajuns la o avere de 5,3 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 15.11.2020

Peter Thiel, omul care a pus bazele serviciului de plăţi PayPal şi unul dintre primii investitori ai Facebook, a ajuns la o avere de 5,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Chiar dacă Thiel este considerat unul dintre cei mai buni investitori din Silicon Valley, palmaresul miliardarului pare să spună o poveste diferită.

În timp ce Thiel a pariat din timp pe SpaceX, Spotify şi Airbnb, averile lui Mark Zuckerberg şi Elon Musk, unul dintre oamenii cu care a fondat PayPal, au ajuns la 104,1 miliarde şi, respectiv, 102,9 miliarde de dolari. Şeful Tesla a înregistrat doar anul acesta o creştere de 75 de miliarde.

„Principala lui greşeală a fost faptul că dorea în permanenţă să îţi demonstreze capacităţile intelectuale. Este o chestiune de orgoliu”, spune Simon Kerr, editor în cadrul Hedge Fund Insight.

Investitorul şi-a vândut aproape întreaga participaţie la Facebook în 2012, când preţul unei acţiuni nu ajunsese la 20 de dolari.  De asemenea, Thiel a creat fondul de investiţii Clarium Capital la scurt timp după ce a vândut PayPal cu 10 milioane de dolari din propriile fonduri. În 2011, activele companiei au scăzut cu până la 400 de milioane de dolari.