Un supravieţuitor Colectiv îi cere demisia lui Tătaru pentru că odată cu incendiul de la Piatra Neamţ a descoperit că a minţit

Autor: Alina Mihai 15.11.2020

Unul dintre supravieţuitorii din Colectiv, care a fost în comă săptămâni întregi după incendiul devastator, l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru că la comemorarea victimelor, pe 30 noiembrie, a minţit că a semnat un ordin de ministru pentru transferul în străinătate al marilor arşi.

„Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă daţi demisia! Aţi minţit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Aţi spus că s-a uşurat transferarea în străinătate a pacienţilor cu arsuri, că aţi semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supravieţuitori de la Colectiv l-a iniţiat şi negociat cu trei Miniştri ai Sănătăţii, şi pe care l-aţi avut în transparenţă în feb-martie 2020. Nu l-aţi semnat”, l-a acuzat Mihai Grecea.

Una dintre victimele arse în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, medicul de gardă de la ATI, necesită intervenţie în străinătate şi va fi transportată la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Pentru transfer, medicul a fost adus la Bucureşti, unde i se va face o evaluare la Spitalul Floreasca.

Medicul Cătălin Denciu are arsuri grave pe aproape tot corpul. 

„Transferarea pacienţilor cu arsuri e tot în pixul ministrului şi al secretarilor de stat. Şi tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat.

Domnule ministru, dacă v-aţi fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecaţi la Piatra Neamţ ca să rezolvaţi lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcţionare, implementat şi exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcţiona decât cu mecanisme şi proceduri, nu cu miniştri care stau cu fundul în maşină şi merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteţi în poziţia în care trebuie să vă daţi demisia. Nu este posibil să mai continuaţi să rămâneţi în fruntea sănătăţii.”, a scris Grecea pe Facebook

Zece persoane, toate pacienţi cu COVID-19, au murit sâmbătă seara în incendiul violent care a izbucnit la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.