ZF Live. Ramona Duminicioiu, Eco Ruralis: Micii producători sunt disperaţi, ei nu pot vinde către supermarketuri pentru că se află într-o postură de inferioritate

Autor: Miruna Diaconu 17.11.2020

♦ Ramona Duminicioiu spune că sunt circa 4.000 de pieţe agroalimentare, informaţie aflată pe surse neoficiale şi estimări din piaţă, în contextul în care Ministerul Agriculturii nu deţine astfel de date ♦ Autorităţile trebuie să facă investiţii astfel încât să le asigure micilor producători infrastructura necesară pentru a-şi putea continua activitatea.

Ramona Duminicioiu, membră a Asociaţiei Eco Ruralis, spune că odată cu cel de-al doilea val de restricţii prin care s-a interzis funcţionarea pieţelor închise pentru limitarea răspândirii virusului, micii producători se află într-o situaţie foarte dificilă în con­textul în care pieţele reprezentau pentru ei singura sursă de venit.

„Toţi cei care vând în pieţe sunt disperaţi, se află în imposibilitatea de a accesa piaţa pentru că oamenii aceştia nu au altă variantă. Ei nu pot vinde la super­marketuri, doar într-un număr foarte mic, în re­laţia cu super-mar­ketul micul pro­ducător se află într-o postură de infe­rioritate. Noi consi­derăm că cel mai bun lucru pe care ştim să îl facem este să contribuim la economia locală, nu a marilor retaileri“, spune Ramona Duminicioiu, membră a Asociaţiei Eco Ruralis, în cadrul emisiunii de business ZF Live.