Finanţe personale. În plină pandemie, MedLife ajunge la o valoare de piaţă de 1 mld. lei după o explozie de 19% a acţiunilor doar ieri

Autor: Liviu Popescu 17.11.2020

MedLife (simbol bursier M), lider al serviciilor medicale private din România, a închis pe 16 noiembrie 2020 la un preţ de 47,1 lei pe acţiune la bursa de la Bucureşti, maxim istoric, după o „explozie“ de 19% a preţului pe fondul unei posibile majorări de capital social.

Astfel, compania antreprenorială listată în decembrie 2016 a ajuns luni la o valoare de piaţă de 1,043 miliarde de lei, fiind pentru prima oară când capitalizarea acestui emitent sparge pragul de 1 mld. lei. „Explozia“ acţiunilor a venit în contextul în care cu doar o şedinţă de tranzacţionare în urmă, respectiv 13 noiembrie 2020, MedLife a publicat un convocator prin care cheamă ac­ţio­narii să voteze majorarea de capital social de la 5,5 mil. lei la 33 mil. lei prin incorporarea rezervelor prin emisiunea de noi acţiuni.

„Majorarea de capital social se va realiza prin încor­po­rarea rezervelor, iar acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor societăţii înregistraţi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central - S.A. la data de 04.01.2021, stabilita ca data de înregistrare („Data de Înregistrare“)“, se arată în convocatorul publicat la bursă.