Ministrul Agriculturii s-a pus la curent cu situaţia pieţelor din România: Avem 514 pieţe agroalimentare în total, dintre care numai 27 sunt închise

Autor: Florentina Niţu 17.11.2020

Adrian Nechita Oros, ministrul Agriculturii, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că în România sunt în total 514 pieţe agroalimentare, dintre care numai 27 sunt închise, adică 5,25%. În urmă cu o săptămână, ministrul a afirmat că 20% dintre pieţe au fost închise ca urmare a măsurilor luate de guvern privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, însă reprezentanţii ministerului de resort nu aveau date privind numărul pieţelor.

„Avem în total 514 pieţe agroalimentare, dintre care 367 sunt în spaţii deschise sau semi-deschise, 120 sunt în spaţii deschise cu modificarea fluxului 120, iar 27 sunt în spaţii închise”, a afirmat Adrian Nechita Oros, astăzi, 17 noiembrie. În data de 11 noiembrie, când acesta a precizat că 80% din pieţe sunt în continuare funcţionale, oficialii ministerului de resort au spus că nu au date actualizate la nivelul anului 2020 privind numărul pieţelor, după ce ZF a găsit un document pe site-ul ministerului în care se arăta că in iunie 2019 erau 490 de pieţe agroalimentare.

La nivelul industriei agroalimentare, jucătorii implicaţi spun că vorbim de câteva mii de pieţe şi că nu există o situaţie clară în acest moment privind numărul lor. De altfel, nu există date precise nici privind numărul producătorilor sau al comercianţilor din pieţe.