Pizza face faţă pandemiei: România a trecut de 2.600 de pizzerii, dintre care 12% au fost înfiinţate în acest an. „Pizza, burgerii şi cartofii prăjiţi sunt unele dintre cele mai iubite produse de bucureşteni, astfel sunt şi cele mai comandate“

Autor: Florentina Niţu 22.11.2020

Pizza, un fel de mâncare despre care se spune că este originar din Italia, a început să fie un produs din ce în ce mai consumat şi în România, astfel că numai în primele zece luni din acest an au fost înregistrate 310 pizzerii pe plan local, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Pizzeria este definită ca o unitate în care se desfăşoară activităţi pentru recepţia şi depozitarea materiilor prime de origine animală din unităţi autorizate şi/sau înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi a produ­selor de origine nonanimală, prepararea, ambalarea, după caz, şi vânzarea, inclusiv la comandă, a diferitelor sortimente de pizza şi a altor alimente preparate, conform sursei citate anterior.