Business Insights with PwC. Mircea Bozga şi Florin Deaconescu, PwC România: Digitalizarea companiilor va continua într-un ritm accelerat în perioada următoare

Autor: Ramona Cornea 19.11.2020

♦ “Ne aşteptăm ca 90% dintre companii să continue investiţiile în digitalizare în perioada următoare pentru că le consideră business critical.“ ♦ „Tehnologia a avut un impact asupra tuturor jucătorilor economici, în funcţie de unde se aflau ei pe agenda digitală.“

Digitalizarea companiilor de pe piaţa locală va continua într-un ritm accelerat în perioada următoare, iar automatizarea va avea o proporţie semnificativă din acest proces, cred Mircea Bozga şi Florin Deaconescu, parteneri în cadrul PwC România.

Aşteptarea mea este ca partea de digitalizare să continue în ritm accelerat în perioada următoare. Partea de automatizare va avea o proporţie  semni­ficativă din această zonă. Din infor­maţiile pe care le-am cules din piaţă, ne aşteptăm ca 90% dintre companii să continue investiţiile în digitalizare în perioada următoare pentru că le consideră business critical. Cineva spunea că viitorul este acum, deci nu există o altă opţiune“, a declarat Mircea Bozga în cadrul emisiunii Business Insights with PwC.

Trendul de digitalizare accelerată în perioada martie – iunie a fost la nivel global, nu numai în România. Efortul pentru digitalizarea companiilor a fost unul susţinut pentru jumătate din anul 2020 şi va continua şi în perioada următoare, crede el.

„O mare parte din digitalizare merge în zona de automatizare în acest moment. Este un trend extraordinar în perioadă de criză şi va continua. Automatizarea va da, la rândul ei, alte oportunităţi în zona de inteligenţă artificială, în zona  de IoT (Internet of Things). Dacă pe partea de IT a venit o cerere imediată din business, partea de securitate nu a putut să rămână în urmă şi a trebuit să se dezvolte foarte rapid“, a explicat Mircea Bozga.