Grupul Supernova a preluat proiectul comercial Jupiter City din Piteşti

Autor: Bogdan Alecu 19.11.2020

Grupul Jupiter a ajuns la o înţelegere cu grupul austriac Supernova pentru prima achiziţie de pe piaţa românească - Jupiter City Shopping City din Piteşti. Achiziţia a avut loc în luna octombrie a acestui an, iar grupul austriac are în plan să realizeze şi alte achiziţii la nivelul Europei Centrale şi de Est.

Centrul comercial are o suprafaţă de peste 45.000 mp, 1.700 de locuri de parcare şi 90 de magazine.

"Credem că Jupiter City Shopping Center ca şi întreaga piaţă românească are mult potenţial pentru creşterea brandului nostru. Pentru perioada următoare, planul nostru este să îmbunătăţim ofertele existente şi să extindem centrul. Suntem concentraţi pe dezvoltarea acestei pieţe", a spus Markus Pinggera, Managing Director at Supernova.

Grupul Supernova este concentrat pe dezvoltarea şi gestionarea proprietărilor comerciale în Europa Centrală şi de Est dar şi în Europa de Vest. Pe lângă piaţa românească, compania mai este activă în Austria, Slovacia, Slovenia şi Croaţia. Portofoliul său include 77 de proprietăţi, cu o valoare cumulată de 1,5 miliarde de euro.

În ultimii cinci ani compania a achiziţionat centre comerciale şi a construit altele în Slovenia şi Croaţia. Numai în Croaţia au achiziţionat în ultimii trei ani şapte centre comerciale. Mai mult, anu trecut în Slovenia Grupul a achiziţionat zece centre de retail din portofoliul Mercator şi 11 ale Qlandia Centrice Real Estate GmbH, companie deţinută de fondul de investiţii Lone Star.

Grupul austriac Supernova intr pe piaţa din România la finalul anului trecut, urmând să dezvolte primul proiect, în Sibiu, în parteneriat cu Oasis Retail Development&Consulting, firmă deţinută de Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner.

Prima Shopping Center Sibiu este un parc de retail în suprafaţă de 40.000 mp localizat în zona de nord a oraşului.

Supernova operează peste 20 de centre comerciale.

Prima fază a proiectului din Sibiu are o suprafaţă de 15.000 mp şi va cuprinde un hipermarket şi o galerie comercială, targetând populaţia din nordul şi vestul oraşului, precum şi traficul de tranzit din zonă. Pentru faza doua este vizat un mix de retaileri cu produse de dimensiuni mari precum şi un hotel.

Oasis Development este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de retail din România, cu peste 70 de proiecte livrate în întreaga ţară în ultimii 15 ani, pe o suprafaţă ce însumează 1,5 milioane mp de teren. Dezvoltatorul de retail este deţinut de Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner.

Compania dezvoltă proiecte proprii sub brandurile Prima Shops şi Family Center. Portofoliul Oasis Development în România este alcătuit din şase parcuri de retail şi centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops” în Oradea, Roman, Reghin, Făgăraş, Tecuci şi Mangalia, precum şi 2 parcuri de retail deţinute în parteneriat, sub brandul „Family Center”, în Giurgiu şi Râmnicu Vâlcea.