ZF Live. Raluca Fiser, preşedinte Green Revolution: Vedem că interesul oamenilor creşte pentru ceea ce înseamnă mobilitate alternativă, dar e nevoie de dezvoltarea infrastructurii

Autor: Miruna Diaconu 23.11.2020

Asociaţia Green Revolution a lansat în urmă cu mai bine de patru ani staţiile automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban, în prezent ajungând la 16 staţii automatizate.

Raluca Fiser, preşedinte, Green Revo­lution, spune că de la înfiinţarea staţiilor automatizare de închiriere de biciclete, oamenii au devenit din ce în ce mai interesaţi pentru ceea ce înseamnă transportul alternativ, în special cel cu biciclete. Deşi interesul oamenilor pentru acest tip de mobilitate a crescut, problema privind dezvoltarea infrastructurii pe această zonă continuă să existe.

„Vedem că interesul oamenilor creşte pentru ce înseamnă mobilitate alternativă, dar e nevoie de dezvoltarea infrastructurii. Sper ca acest elan care a apărut în rândul oamenilor se va menţine şi mai departe, dar are nevoie şi de susţinerea autorităţilor locale şi centrale. Vreau ca pistele de biciclete să nu fie pe ultimul rând al priorităţilor, atâta timp cât nu înţelegem că transportul alternativ este un partener egal de dialog cu restul participanţilor în micul modal, nu vom avea transport sănătos în acest oraş“, spune Raluca Fiser, preşedinte, Green Revolution, în cadrul emisiunii de business ZF Live. Raluca Fiser adaugă faptul că se aşteaptă de la noua administraţie locală din Bucureşti să se preocupe mai repede asupra problematicii privind infrastructura transportului alternativ. Dezvoltarea unei infrastructuri pentru mobilitatea alternativă, printre care şi pistele de biciclete, se poate realiza mult mai repede decât infrastructura rutieră sau cea pentru metrou, iar pe lângă acest lucru reprezintă şi un cost mai mic pentru administraţia locală.