Gianrodolfo Tonielli, country managing director Accenture România: „Cererea de forţă de muncă din industria de IT continuă să depăşească oferta, iar tehnologiile digitale, adoptate accelerat în contextul pandemiei, cer ca oamenii să dobândească competenţe noi“

Autor: Alexandra Cepăreanu 20.11.2020

Compania are birouri şi operaţiuni în peste 200 de oraşe din 50 de ţări şi deserveşte clienţi din 120 de ţări. Gigantul Accenture estimează pentru T1/2021 (ianuarie – martie 2021) venituri de peste 11, mld. dolari.

În contextul transformării digitale, accelerată în ultimele luni de pandemia de COVID-19 şi de măsurile de distanţare socială impuse de autorităţi, atât angajaţii companiilor care adoptă şi folosesc soluţii de digitalizare, cât şi întreaga populaţie, trebuie să înveţe să folosească noile tehnologii şi să dobândească noi competenţe care să se plieze pe noile nevoi şi cerinţe apărute în piaţă, consideră Gianrodolfo Tonielli, country managing director al subsidiarei locale a Accenture, companie specializată în furnizarea de servicii şi soluţii pentru mediul de business, cu sediul în Irlanda.

„Probabil cea mai mare provocare va fi găsirea unor candidaţi de calitate într-o piaţă în care cererea continuă să depăşească oferta. Tehnologiile digitale cer ca oamenii să dobândească noi competenţe. Şi oamenii cer noi moduri de lucru. Aceste două tendinţe necesită noi strategii de talent şi organizare. În condiţiile în care specialiştii IT sunt foarte căutaţi, iar în această competiţie de atragere de talente sunt implicaţi tot mai mulţi actori, soluţia este crearea de programe de recalificare“, a spus Gianrodolfo Tonielli.