Executivul român Severina Pascu a devenit CEO adjunct şi COO al companiei Sunrise UPC în Elveţia, după tranzacţia de 7 miliarde de euro dintre cei doi jucători. Ea a venit de la Virgin Media

Autor: Alex Ciutacu 19.11.2020

Executivul român Severina Pascu a devenit la data de 16 noiembrie CEO adjunct şi COO (director operaţional) al noii companii Sunrise UPC în Elveţia, un gigant care s-a format după o tranzacţie de peste 7 miliarde de euro între Liberty Global şi Sunrise.

„Locuiesc în Zurich de cinci ani şi doar un an am lucrat pentru Virgin Media. Acum lucrez în Zurich pentru Sunrise UPC”, a anunţat Severina Pascu, într-o intervenţie specială în cadrul Galei ZF 2020.

Severina Pascu a fost numită în februarie 2020 în funcţia de CFO (director financiar) şi CEO adjunct al companiei Virgin Media. Din septembrie 2018 până în februarie 2020 ea a fost CEO al UPC Elveţia.

Anterior, Severina Pascu a ocupat poziţia de director operaţional pentru Europa Centrală în Liberty Global, în timp ce a activat drept manging director pentru Europa Centrală şi de Est – poziţie pe care a ocupat-o încă din 2015.

În România, Severina Pascu şi-a început cariera în 1996 la KPMG România, iar apoi a lucrat pentru gigantul din Big 4 în Marea Britanie. În perioada 2000-2005, Severina Pascu a făcut parte din conducerea companiei americane de cablu Metromedia International.

Mai târziu, între 2005 şi 2008 a fost manager pentru banca de investiţii CAIB în România pentru ca mai apoi să devină în 2008 director financiar al UPC România. Ulterior, ea a fost numită CEO al UPC România şi apoi al UPC Ungaria.