Ce se întâmplă cu Huawei? Compania încearcă să îşi salveze brandul şi îşi micşorează divizia de smartphone-uri

Autor: Eduard Ivanovici 22.11.2020

Compania chineză Huawei a fost lovită din plin de interdicţiile impuse de Statele Unite, ajungând în punctul în care este nevoită să îşi vândă divizia de smartphone-uri de buget, transmite CNN.

Un consorţiu de companii a anunţat marţi că a achiziţionat brandul Huawei Honor, într-un efort de salvare a lanţurilor de aprovizionare şi de protejare a cumpărătorilor. Momentan, suma nu a fost dezvăluită.

Administraţia Trump a tăiat complet accesul companiei în SUA, declarând că Huawei reprezintă o ameninţare pentru securitatea cetăţenilor americani.

Însă vânzarea diviziei Honor înseamnă că Huawei se poate concentra mai mult pe producţia smartphone-urilor flagship, în condiţiile în care CEO-ul Ren Zhengfei a declarat în septembrie că firma este într-o „poziţie dificilă” şi „scopul principal este supravieţuirea”.

 „Îşi vor lua cu siguranţă o greutate de pe umeri. Compania deţine o cantitate limitată de componente, acestea putând fi păstrate pentru brandurile mai scumpe din cadrul Huawei”, spune Nicole Peng, analist al firmei de cercetare financiară Canalys.

Telefoanele din categoria flagship, precum cele din seriile P şi Mate, se vând cu preţuri de la 683 la 972 de dolari. Prin comparaţie, telefoanele din gama Honor pot ajunge până la 183 de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro