Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite au descoperit un nou virus în Bolivia

Autor: Mediafax 22.11.2020

Cercetătorii confirmă descoperirea unui nou virus care se transmiterea de la om la om în Bolivia. Care sunt simptomele infecţiei

Virusul se transmite de la om la om şi provoacă febră hemoragică. Virusul aparţine unei familii de viruşi care include şi Ebola.

Cercetătorii de la Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au descoperit un virus rar în Bolivia, care se transmite de la om la om şi provoacă febră hemoragică. Virusul aparţine unei familii de viruşi care include şi Ebola, relatează The Guardian.

Oamenii de ştiinţă lucrează pentru a identifica noi ameninţări virale pentru omenire, chiar dacă ţările din întreaga lume luptă împotriva unui nou val de focare de Covid-19.

Oamenii de ştiinţă au spus că în 2019, doi pacienţi au transmis virusul către  trei lucrători din domeniul sănătăţii din La Paz. Unul dintre pacienţi şi doi lucrători medicali au murit, ulterior. Până acum, doar o mică epidemie a acestui virus periculos a fost documentat, în regiunea Chapare la aproximativ 600 de kilometri de La Paz, în 2004.

„Munca noastră a confirmat faptul că un medic rezident, un medic de ambulanţă şi un gastroenterolog au contractat virusul după ce s-au întâlnit cu pacienţi infectaţi,” a declarat Caitlin Cossaboom, un epidemiolog în cadrul diviziei pentru patogeni şi patologii a CDC. ”Doi dintre lucrătorii din domeniul sănătăţii au murit mai târziu. Credem acum că multe fluide corporale pot transmite virusul”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro