Miliardarul care s-a trezit cu 15 mld. dolari mai bogat: Averea lui a urcat puternic peste noapte după anunţul conform căruia compania sa va fi inclusă pe indicele S&P 500

Autor: Eduard Ivanovici 22.11.2020

Averea netă a lui Elon Musk a crescut cu aproximativ 15 miliarde de dolari după ce Tesla şi-a asigurat un loc în indicele S&P 500. Astfel, fondatorul companiei se pregăteşte să devină al treilea cel mai bogat om din lume, întrecându-l pe şeful Facebook Mark Zuckerberg, scrie Business Insider.

Acţiunile producătorului de maşini electrice s-au apreciat cu circa 14% în şedinţa after-hours pe bursa de pe Wall Street.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Elon Musk a ajuns luni seara la o avere de 117,5 miliarde de dolari. CEO-ul SpaceX a raportat o creştere de 90 de miliarde de dolari în 2020, cea mai bună performanţă din topul celor 500 de miliardari incluşi în topul Bloomberg.

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg are în prezent o avere netă de 106 miliarde de dolari, fiind întrecut până acum doar de şeful Amazon Jeff Bezos şi cofondatorul Microsoft Bill Gates.

Tesla a atins anul acesta o capitalizare de peste 400 de miliarde de dolari şi a devenit cel mai valoros producător auto la nivel mondial, reuşind să îşi asigure un loc în cadrul unuia dintre cei mai importanţi indici bursieri din lume.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro