Cine sunt oamenii care au creat un nou mijloc de transport care în viitor ar putea înlocui toate mijloacele de transport în comun existente

Autor: Ioana Matei 22.11.2020

Doi pasageri umani au călătorit pentru prima dată în una dintre capsulele „plutitoare” - hyperloop - ale companiei Virgin. Ei au călătorit, pe 8 noiembrie, cu o viteză de 100 de mile (cca 170 km) pe oră într-un tunel aproape vidat construit în deşertul  american Nevada.

Cei doi pasageri sunt Josh Giegel, CTO şi cofondator al Virgin Hyperloop şi Sara Luchia, director de experienţe ale pasagerilor în cadrul companiei.

Tunelul din deşert se întinde pe o suprafaţă de 500 de metri, iar călătoria a durat în jur de 15 secunde.

Vehiculul este unul cu două locuri, ce poartă denumirea XP-2 şi a fost creat de companiile Bjarke Ingels Group (BIG) şi de studioul de arhitectură Kilo Design, cu scopul de a demonstra că pasagerii pot călători în siguranţă într-un astfel de mediu.

Când sistemul va fi finalizat, capsula singulară va fi mai mare, va acomoda până la 28 de pasageri şi va putea atinge viteze de până la 760 de mile pe oră.

Înfiinţată pe 1 iunie 2014, compania Virgin Hyperloop este o companie americană de transport care lucrează în direcţia comercializării conceptului de transport super-rapid denumit Hyperloop.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro